Hoe ga ik met jouw gegevens om Privacyverklaring

M

T   06 19473050

Privacyverklaring van Vork Communicatie

Omdat je mijn site bezoekt moet ik je informeren over hoe ik omga met de persoonlijke gegevens die ik via mijn site van jou krijg. Ik heb dan ook meteen maar beschreven hoe ik verder binnen mijn bedrijf je gegevens verwerk. Mocht er na het lezen van deze privacyverklaring toch nog iets niet duidelijk zijn, neem dan alsjeblieft contact met me op.

Ik ga zorgvuldig om met de gegevens die je op mijn site achterlaat. Deze worden alleen gebruikt om de site goed te laten functioneren (cookies en Google Analytics), om je een reactie te kunnen geven (als je de contactpagina gebruikt) of om je inschrijving op mijn nieuwsbrief of gratis online Instagram training in orde te maken (via MailChimp). Bovendien worden de gegevens verzonden via een veilige verbinding (SSL-certificaat). Over al deze onderdelen lees je hieronder meer.

Je gegevens worden niet voor andere dingen gebruikt en niet aan anderen gegeven, tenzij je daar expliciet toestemming voor hebt gegeven, of ik daartoe verplicht ben door wet- of regelgeving. In dat laatste geval doe ik mijn best je hierover tijdig te informeren.

Google Analytics

Ik gebruik Google Analytics om te zien welke pagina’s van mijn site vooral worden bezocht, en waar de bezoekers vandaan komen. Ook kan ik zien via welke zoektermen men op mijn site terecht komt. Ik heb een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google Analytics en alle privacy opties zo veilig en anoniem mogelijk ingesteld, volgens de aanwijzingen van de Autoriteit Persoonsgegevens (die vind je hier). Zo sta ik Google niet toe om de gegevens bijvoorbeeld te delen met adverteerders.
Google Analytics registreert voor mij je IP-adres (geanonimiseerd), type browser en apparaat (mobiel, computer etc.). De Google Analytics gegevens van mijn site kunnen worden gezien door mijzelf en mijn sitebouwer Leo Wolff van Boleo, met wie ik een verwerkersovereenkomst heb.

Cookies

Mijn site gebruikt geen cookies die persoonlijke gegevens nodig hebben.

Vork Communicatie gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die mijn site gebruikt zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Nieuwsbrief / MailChimp

Je ontvang alleen mijn nieuwsbrief als je mijn klant bent (om mijn werk goed te kunnen doen is het nodig om mijn klanten te informeren) en/of als je daarvoor zelf toestemming hebt gegeven. Je hebt je dan zelf aangemeld voor de nieuwsbrief, of aan mij gevraagd om je toe te voegen aan de maillijst. In iedere nieuwsbrief vind je een link om je af te melden als je dat wilt, of je mailadres te wijzigen. Ik verstuur de nieuwsbrief via MailChimp, waarmee ik een verwerkersovereenkomst heb afgesloten. Je mailadres wordt niet aan andere partijen doorgegeven en ook niet door mij gebruikt voor iets anders dan waarvoor je toestemming hebt gegeven.  Eens per jaar verwijder ik alle adressen van de 'unsubscribed' lijst die MailChimp bijhoudt.

Online cursus Instagram

Je eventuele aanmelding voor de gratis online Instagram training werkt op dezelfde wijze als mijn nieuwsbrief. Je ontvangt de lessen alleen als je daarvoor toestemming geeft door jezelf aan te melden. In iedere les vind je een link om je af te melden als je dat wilt, of je mailadres te wijzigen. Je mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor de verzending van de lessen. Na de laatste les ontvang je dus geen mails meer (tenzij je jezelf aanmeldt voor mijn nieuwsbrief). Eens per jaar verwijder ik alle adressen van de 'unsubscribed' lijst die MailChimp bijhoudt.

Veilige site

Mijn site heeft een SSL-certificaat en maakt dus gebruik van een veilige verbinding. Dat zie je linksboven in je browser in de vorm van een groen slotje en de aanduiding https (in plaats van http). Dit houdt ook in dat de gegevens die je op een aanmeld- of contactformulier invult, versleuteld worden verzonden. Dat geldt overigens ook voor mijn gewone mail.

Contactformulier

Het contactformulier bevraagt de volgende persoonlijke gegevens: voor- en achternaam, mailadres en telefoonnummer. Deze gegevens worden versleuteld aan mij verzonden, en alleen gebruikt om (inderdaad!) contact met je op te nemen. Ze worden niet opgeslagen in een database.

Aantekeningen

Als ik voor je werk, maak ik aantekeningen over je bedrijf en jou als persoon op mijn computer en op papier, met als doel om mijn werk voor jou te kunnen doen. Ook registreer ik bijvoorbeeld je contactgegevens. Dat zijn persoonsgegevens die vallen onder de AVG en daarom vraag ik je om een verwerkersovereenkomst te tekenen. 

Soms deel ik je gegevens met andere partijen, zoals leveranciers van ondersteunende software. Je contactgegevens om facturen te sturen verwerk ik met het programma Informer. Je mailadres vertrouw ik toe aan MailChimp om mijn nieuwsbrieven te verzenden. Met deze partijen heb ik een verwerkersovereenkomst afgesloten om je persoonsgegevens te beschermen. 

De digitale dossiers staan op mijn computer en in mijn back-up opslag (niet in de cloud) en zijn beveiligd met een wachtwoord. Voor de inlog gegevens van de social media accounts van mijn klanten gebruik ik de beveiligde password manager Dashlane.

Als ik niet meer voor je werk, verwijder ik na 3 jaar de aantekeningen uit de dossiers, behalve de gegevens waarvoor een andere wettelijke bewaartermijn geldt. Als je je gegevens wilt inzien of eerder verwijderd wilt hebben, kun je contact met me opnemen (zie mijn contactgegevens verderop).

Technische problemen?

Werkt de site niet goed of kun je bepaalde pagina’s niet vinden? Het kan zijn dat ik net met onderhoud bezig ben. Probeer het later nog eens. Neem - bij blijvende problemen - contact met me op. Dan kan ik kijken wat de oorzaak is.

Verouderde browser

Als je de site bezoekt met een verouderde browser, dan bestaat de kans dat de website niet goed werkt en/of inhoud niet goed wordt getoond. Het beste is om dan een nieuwere versie van je browser te installeren.

Geautomatiseerde besluitvorming

Vork Communicatie neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen, over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Bewaartermijn van de persoonsgegevens

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Heb je een klacht over de privacy?

Als je vindt dat ik niet goed om ga met je persoonlijke gegevens, laat het mij dan alsjeblieft weten. Ook kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Verwerkingsverantwoordelijke

Loes Vork van Vork Communicatie is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Postadres: Gravin Beatrixstraat 19, 2805PH Gouda. Je kunt mij bereiken via mail (gebruik de knop rechtsboven of de contactpagina) of telefoon 06-19473050

 

 

P.S.: Ik heb de Privacyverklaring Generator van Veilig internetten gebruikt als basis voor mijn eigen Privacyverklaring. De verklaring die daaruit rolt is nogal formeel en ik heb hem dan ook grondig herschreven, op mijn eigen manier en in mijn eigen stijl. Ook heb ik de vrijheid genomen om extra informatie toe te voegen of juist informatie te verwijderen. Het is niet de bedoeling (en ook niet verstandig!) dat je mijn privacyverklaring overneemt voor eigen gebruik. 

 

 

Proclaimer

Je mag er van uitgaan dat de informatie die je op deze site tegenkomt, juist is. Daar ben ik zelf voor verantwoordelijk.
Vind je dat sommige dingen niet kloppen? Neem dan even contact op, dan kijken we hoe we dat beter kunnen doen.

Auteursrecht

Zolang het niet voor eigen commerciële doelen is, mag je zonder voorafgaande toestemming (delen van) teksten gebruiken. Voorwaarde is wel dat je daarbij de bron vermeldt.

Beeldrecht
Het is niet toegestaan om afbeeldingen e.d. zonder dat eerst te vragen, te downloaden, te kopiëren of op een andere manier te gebruiken. Delen via social media mag wel, op voorwaarde dat je verwijst naar de pagina op mijn site waar je de afbeelding vandaan hebt.

Nieuwsbrief

Ongeveer eens per maand een inspirerend artikel in je mailbox. Over authentiek communiceren, over handige social media hulpmiddelen, over marketing, over ondernemerschap of over kauwtjes...

Aanmelden nieuwsbrief